top of page
pulsdiagnose

Diagnose & behandelstrategie

Voorafgaande aan de 1e behandeling vindt een persoonlijk intake gesprek plaats. Naast de algemene informatie die gevraagd wordt, is het belangrijk de acupuncturist alle klachten te vertellen, ook al lijken die nog zo onbelangrijk.

Voor een optimale behandeling is het verkrijgen van een totaal beeld van de persoonlijke energetische constitutie essentieel.

Symptomen zoals o.a. schimmelinfecties, ingegroeide teennagels of ontstekingen in de mond of elders op/in het lichaam, etc. kunnen van invloed zijn voor een juiste diagnose.

Een van de voornaamste diagnose binnen de acupunctuur is de polsdiagnose. In de slagaders van beide polsen kan op 12 posities, de energetische conditie van de 12 meridianen gemeten worden.

In de klassieke acupunctuur wordt, rekening gehouden met uw persoonlijke constitutie, een door de acupuncturist van u gemaakte Chinese map op basis van uw geboorte-datum en  de energie van het moment voor behandeling. Deze informatie is nodig voor het bepalen van de behandelstrategie. 

bottom of page