top of page

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Gabriella Keresztes en ik ben gediplomeerd praktiserend therapeute van Klassieke Chinese Medicijnen.

De Klassieke Chinese Medicijnen is een eeuwenoude geneeswijze, gebaseerd op een bijna 5000 jaar oude filosofie. Men streefde naar een goede gezondheid, zowel fysiek, geestelijk als emotioneel. We kunnen deze niet los van elkaar zien.

In ons leven hebben we bijna dagelijks te maken met allerlei factoren, wat deze harmonie kan verstoren en onze gezondheid beïnvloeden. Het kunnen externe factoren zijn zoals virussen, bacteriën, dieet, het weer, e.d. of interne factoren zoals schadelijke emoties.

De oude Chinese methode kan de energetische harmonie herstellen, veelal ziekten voorkomen en ons helpen bij het vinden van een gezonde levensstijl. 

Opleidingen

4-jarige opleiding afgerond in de Classical Chinese Medicine (CCM) aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

Daar volgde ik een uitgebreide opleiding in anatomie, fysiologie, pathologie, acupunctuur en kruiden therapie.

Gediplomeerd lid van de Israëlische Associatie van

Traditionele Chinese Medicine (I.A.TCM).

Gediplomeerd lid van de European Associatie van

Traditionale Chinese Medicine

(ETCMA)

2-jarige opleiding afgerond in Qi & Body Shiatsu aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

israeli
etcma
pulsdiagnose

Diagnose & behandelstrategie

Voorafgaande aan de 1e behandeling vindt een persoonlijk intake gesprek plaats. Naast de algemene informatie die gevraagd wordt, is het belangrijk de acupuncturist alle klachten te vertellen, ook al lijken die nog zo onbelangrijk.

Voor een optimale behandeling is het verkrijgen van een totaal beeld van de persoonlijke energetische constitutie essentieel.

Symptomen zoals o.a. schimmelinfecties, ingegroeide teennagels of ontstekingen in de mond of elders op/in het lichaam, etc. kunnen van invloed zijn voor een juiste diagnose.

Een van de voornaamste diagnose binnen de acupunctuur is de polsdiagnose. In de slagaders van beide polsen kan op 12 posities, de energetische conditie van de 12 meridianen gemeten worden.

In de klassieke acupunctuur wordt, rekening gehouden met uw persoonlijke constitutie, een door de acupuncturist van u gemaakte Chinese map op basis van uw geboorte-datum en  de energie van het moment voor behandeling. Deze informatie is nodig voor het bepalen van de behandelstrategie. 

 

Behandelingen:

acupunctuur

Acupunctuur

Fundamenteel  voor de Chinese filosofie en daarmee voor de acupunctuur, is het begrip energie. Energie heet in het Chinees oorspronkelijk Qi, die In het hele lichaam stroomt via kanalen, ook wel meridianen genoemd. Er zijn 12 meridianen aanwezig aan weerszijde van het lichaam, die de voeding verzorgen van alle interne organen en overig weefsel van het lichaam. Op de meridianen liggen totaal 365 acupunctuur punten.

Bij stagnatie van de energiestroom of wanneer deze uit evenwicht gebracht wordt door een tekort en/of overschot aan energie leidt dit tot verstoring van de energiebalans en vaak fysieke en/of psychische  klachten.

Bij een acupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele dunne naaldjes die op specifieke acupunctuur punten in de huid worden aangebracht om eventuele blokkades in de energiestroom in de meridianen op te heffen of de energie (Qi) in plaatsen waar nodig te herstellen, door energie over te hevelen van locaties waar een overschot is naar plaatsen waar een tekort is. Met de harmonisering van de energiebalans, kan genezing en/of pijnverlichting bewerkstelligd worden.

moxa

Moxa therapie

Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit de acupunctuur. Bij moxibustie wordt warmte-energie naar een acupunctuur punt geleid, met als doel een tekort aan energie (Qi) op te heffen en de Qi-stroom te bevorderen.

Door het aansteken van een propje van de bijvoet (Artemisia Vulgaris), boven op de in het lichaam gestoken naald, wordt de warmte, eventueel via de naald, naar het lichaam gevoerd, iets dat tot een prettige gewaarwording van deze warmte zou leiden.

Geneeskrachtige planten spelen een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde van China, Japan, Korea, Vietnam, Tibet en Mongolië. Men droogt de plant en stampt ze fijn, het gruis wordt verbrand of er wordt een sigaar van gedraaid die men niet oprookt maar gebruikt bij acupunctuur.

cupping

Cupping therapie

Cupping is een therapie die de lucht uit een potje haalt door middel van warmte en het potje dan op de huid van specifieke gebieden gezet wordt.

Door de ontstane negatieve druk (vacuüm), wordt het bloed naar boven gezogen waardoor het bloed en de Qi levensenergie gestimuleerd  wordt.

Cupping is een unieke behandelmethode uit China's lange geschiedenis. De eerste geschreven verslagen over cupping therapie dateren van AD 281 ~ 361 jaar.

Cupping hoort bij het gebied van de acupunctuur geneeskunde. Deze behandeling kan koude en vochtigheid, zowel hitte als gifstoffen uit het lichaam halen, de meridianen uitbaggeren, de bestaande status verdrijven, Qi en bloed door laten circuleren en zwelling en pijn verminderen.

Het heeft de functie om de balans van yin en yang te reguleren, dus veel ziekten kunnen worden behandeld met behulp van cupping therapie.

Met name voor reumatische pijn, rugpijn, spier-spanning, hoofdpijn, astma, hoest, buikpijn, trauma, congestie, verkoudheid, reuma, etc., zijn er allemaal duidelijke therapeutische effecten.

Acupunctuur     Shiatsu      Moxa      Cupping      Voetreflex
health

Wie heeft baat bij acupunctuur?

In principe kan iedereen geholpen worden.

Er is praktisch geen leeftijdsgrens voor patiënten.

Ook baby`s, kinderen, zwangere vrouwen en oudere mensen kunnen veel baat hebben bij acupunctuur behandelingen. 

Indicaties

Als je pijn voelt of je hebt klachten in je fysieke, emotionele of geestelijke welzijn, betekend dat er een blokkade of een verstoring aanwezig is in de kwaliteit en/of hoeveelheid energiestroom in de meridianen.

Volgens de Chinese filosofie kan met Chinese geneeswijze het evenwicht in de energiebalans herstelt worden en klachten worden bestreden en/of verholpen.

Acupunctuur wordt wereldwijd toegepast en wordt erkend door de World Health Organization (WHO) als een effectieve methode voor gezondheidszorg.

 

Veel voorkomende klachten zijn effectief te behandelen, zoals o.a.

 • hoofdpijnen en migraine

 • allergie (hooikoorts)

 • astma

 • eczeem

 • rugpijn en ischias

 • spierpijnen

 • gewrichtspijnen

 • reumatische aandoeningen

 • fibromyalgie

 • maag- en darm problemen

 • prikkelbaar darm syndroom

 • diarree en obstipatie

 • stressklachten, angsten en depressie

 • acute- en chronische pijnen

 • menstruatie klachten

 • menopauze klachten

 • vruchtbaarheid problemen

 • emotionele aandoeningen

 • slapeloosheid

 • vermoeidheid

 • urinewegen infecties

 • impotentie

 • stoppen met roken

 • long covid syndroom

 • ondersteuning oncologische patiënten 

flower

Tarieven 2024

Volwassenen:

1e consult :

intake gesprek,

inclusief behandeling

Vervolg  behandelingen:

Acupunctuur

​Shiatsu therapie 

​Reflexologie 

​Cupping therapie 

Moxa therapie 

Kinderen 0 - 14 jaar:

1e consult :

intake gesprek

inclusief behandeling

Vervolg  behandelingen:

Acupunctuur

Shiatsu therapie

(ca. 80 min)        €  90,00

(ca. 45 min)        €  70,00

(ca. 45 min)        €  70,00

(ca. 45 min)        €  70,00

(ca. 45 min)        €  70,00

(ca. 45 min)        €  70,00

(ca. 60 min)        €  60,00

(ca. 35 min)        €  50,00

(ca. 35 min)        €  50,00

coin
leaves

Betaling

 

De betaling kan per bankoverschrijving of contant plaatsvinden.

U krijgt na afloop de factuur mee of digitaal toegestuurd, die u bij uw zorgverzekeraar kan declareren/indienen.

Bankrekening:

NL53 INGB 0709 4338 83

t.n.v. Classical Chinese Medicine Haaren

Vergoeding mogelijk

Acupunctuur wordt ruim gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen.

Voordat je aanspraak maakt op vergoeding, en nota’s naar de zorgverzekeraar stuurt, is het belangrijk om eerst te controleren in hoeverre jouw aanvullende pakket acupunctuur dekt.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, wordt de acupunctuur, shiatsu, reflexologie  geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering.

U kunt  hier een overzicht van het RBCZ downloaden met de vergoedingen voor acupunctuurbehandelingen per zorgverzekeraar en per aanvullende polis voor 2024.

Als waarborg voor kwaliteit en bekwaamheid ben ik aangesloten bij beroepsvereniging NWP en koepelorganisatie KAB, alsmede opgenomen in het RBCZ kwaliteitsregister voor HBO-opgeleide therapeuten. (deze voldoen aan de door de overheid gestelde eisen voor zorgaanbieders (Wkkgz) en aan alle eisen die de zorgverzekeraars stellen).

Diversen

Voor een zorgovereenkomst en bijlagen algemene voorwaarden, privicy policy, anuleringsbeleid, etc zie tabblad "Tarieven en vergoedingen"

    Mochten er nog vragen zijn, of wil u een afspraak maken?    Dan hoor ik het graag.

Neem contact met mij op, en ik zal u zo snel mogelijk antwoorden!

Bedankt voor uw bericht. Ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden

bottom of page