Welkom op mijn website!

Mijn naam is Gabriella Keresztes en ik ben gediplomeerd praktiserend therapeute van Klassieke Chinese Medicijnen.

De Klassieke Chinese Medicijnen is een eeuwenoude geneeswijze, gebaseerd op een bijna 5000 jaar oude filosofie. Men streefde naar een goede gezondheid, zowel fysiek, geestelijk als emotioneel. We kunnen deze niet los van elkaar zien.

In ons leven hebben we bijna dagelijks te maken met allerlei factoren, wat deze harmonie kan verstoren en onze gezondheid beïnvloeden. Het kunnen externe factoren zijn zoals virussen, bacteriën, dieet, het weer, e.d. of interne factoren zoals schadelijke emoties.

De oude Chinese methode kan de energetische harmonie herstellen, veelal ziekten voorkomen en ons helpen bij het vinden van een gezonde levensstijl. 

Opleidingen

4-jarige opleiding afgerond in de Classical Chinese Medicine (CCM) aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

Daar volgde ik een uitgebreide opleiding in anatomie, fysiologie, pathologie, acupunctuur en kruiden therapie.

Gediplomeerd lid van de Israëlische Associatie van

Traditionele Chinese Medicine (I.A.TCM).

Gediplomeerd lid van de European Associatie van

Traditionale Chinese Medicine

(ETCMA)

2-jarige opleiding afgerond in Qi & Body Shiatsu aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

update pic.jpg
unnamed.jpg
etcma-logo-400x93.png
pulsdiagnose.jpg

Diagnose & behandelstrategie

Voorafgaande aan de 1e behandeling vindt een persoonlijk intake gesprek plaats. Naast de algemene informatie die gevraagd wordt, is het belangrijk de acupuncturist alle klachten te vertellen, ook al lijken die nog zo onbelangrijk.

Voor een optimale behandeling is het verkrijgen van een totaal beeld van de persoonlijke energetische constitutie essentieel.

Symptomen zoals o.a. schimmelinfecties, ingegroeide teennagels of ontstekingen in de mond of elders op/in het lichaam, etc. kunnen van invloed zijn voor een juiste diagnose.

Een van de voornaamste diagnose binnen de acupunctuur is de polsdiagnose. In de slagaders van beide polsen kan op 12 posities, de energetische conditie van de 12 meridianen gemeten worden.

In de klassieke acupunctuur wordt, rekening gehouden met uw persoonlijke constitutie, een door de acupuncturist van u gemaakte Chinese map op basis van uw geboorte-datum en  de energie van het moment voor behandeling. Deze informatie is nodig voor het bepalen van de behandelstrategie. 

Behandelingen

original_640973710_edited.jpg

Acupunctuur

Fundamenteel  voor de Chinese filosofie en daarmee voor de acupunctuur, is het begrip energie. Energie heet in het Chinees oorspronkelijk Qi, die In het hele lichaam stroomt via kanalen, ook wel meridianen genoemd. Er zijn 12 meridianen aanwezig aan weerszijde van het lichaam, die de voeding verzorgen van alle interne organen en overig weefsel van het lichaam. Op de meridianen liggen totaal 365 acupunctuur punten.

Bij stagnatie van de energiestroom of wanneer deze uit evenwicht gebracht wordt door een tekort en/of overschot aan energie leidt dit tot verstoring van de energiebalans en vaak fysieke en/of psychische  klachten.

Bij een acupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele dunne naaldjes die op specifieke acupunctuur punten in de huid worden aangebracht om eventuele blokkades in de energiestroom in de meridianen op te heffen of de energie (Qi) in plaatsen waar nodig te herstellen, door energie over te hevelen van locaties waar een overschot is naar plaatsen waar een tekort is. Met de harmonisering van de energiebalans, kan genezing en/of pijnverlichting bewerkstelligd worden.

moxa1.jpg

Moxa therapie

Moxibustie, ook wel moxatherapie of moxabranden, is een begrip uit de acupunctuur. Bij moxibustie wordt warmte-energie naar een acupunctuur punt geleid, met als doel een tekort aan energie (Qi) op te heffen en de Qi-stroom te bevorderen.

Door het aansteken van een propje van de bijvoet (Artemisia Vulgaris), boven op de in het lichaam gestoken naald, wordt de warmte, eventueel via de naald, naar het lichaam gevoerd, iets dat tot een prettige gewaarwording van deze warmte zou leiden.

Geneeskrachtige planten spelen een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde van China, Japan, Korea, Vietnam, Tibet en Mongolië. Men droogt de plant en stampt ze fijn, het gruis wordt verbrand of er wordt een sigaar van gedraaid die men niet oprookt maar gebruikt bij acupunctuur.

cupping.jpg

Cupping therapie

Cupping is een therapie die de lucht uit een potje haalt door middel van warmte en het potje dan op de huid van specifieke gebieden gezet wordt.

Door de ontstane negatieve druk (vacuüm), wordt het bloed naar boven gezogen waardoor het bloed en de Qi levensenergie gestimuleerd  wordt.

Cupping is een unieke behandelmethode uit China's lange geschiedenis. De eerste geschreven verslagen over cupping therapie dateren van AD 281 ~ 361 jaar.

Cupping hoort bij het gebied van de acupunctuur geneeskunde. Deze behandeling kan koude en vochtigheid, zowel hitte als gifstoffen uit het lichaam halen, de meridianen uitbaggeren, de bestaande status verdrijven, Qi en bloed door laten circuleren en zwelling en pijn verminderen.

Het heeft de functie om de balans van yin en yang te reguleren, dus veel ziekten kunnen worden behandeld met behulp van cupping therapie.

Met name voor reumatische pijn, rugpijn, spier-spanning, hoofdpijn, astma, hoest, buikpijn, trauma, congestie, verkoudheid, reuma, etc., zijn er allemaal duidelijke therapeutische effecten.

shiatsu.jpg

Shiatsu therapie

Shiatsu is een eeuwenoude behandelwijze uit Japan en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Shiatsu is een zachte, maar grondige drukpuntmassage met oprechte aandacht voor de ontvanger. Maar Shiatsu behelst veel meer dan enkel massage technieken, het is een complete gezondheidsleer en levensvisie.

GettyImages-200532528-001-5702856c3df78c

Cosmetische acupunctuur 

kruidentherapie.jpg

Kruiden therapie

De Chinese kruiden worden ingezet om het lichaam in balans te brengen.

In de oudheid werden deze kruiden al gebruikt, zowel als geneesmiddel bij bestaande klachten als preventief. Rond 659 na Chr. zijn de meeste van de Chinese kruiden beschreven in de oude klassieke werken, zoals o.a. de Materia Medica, waarin elk van deze kruiden beschreven staan met een omschrijving van de energetica.

Met deze energetica wordt het volgende bedoeld: de smaak van het kruid, het verwarmend of verkoelend effect en op welke meridiaan/orgaan het kruid een invloed heeft.

Hiernaast worden de bijzondere eigenschappen omschreven zoals de aromatische of medicinale werking.

reflexologie1.jpg

Reflexologie

Reflexologie en alternatieve geneeskunde zijn niet nieuw, ze zijn meer erkend in de afgelopen decennia. Archeologisch bewijsmateriaal vindt de oorsprong van reflexologie in Egypte, China en Japan. Terwijl reflexologie werd gevonden in die landen rond 2700BC,  in het Westen verschijnt reflexologie in de 19e eeuw.

Reflexologie werkt als een therapie, niet alleen om te genezen, maar ook om gezondheidsproblemen te voorkomen en om de balans in het lichaam te handhaven. Reflexologie is eenvoudig, veilig en biedt een holistische behandeling voor het hele lichaam. Deze therapie kan worden gebruikt om een ​​lijst met ziekten te genezen, omdat het lichaam een ​​enkele eenheid is, dit betekent dat alle organen op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn, om die reden kan het  volledige lichaam behandelt worden.

Indicaties van Chinese geneeswijze

Als je pijn voelt of je hebt klachten in je fysieke, emotionele of geestelijke welzijn, betekend dat er een blokkade of een verstoring aanwezig is in de kwaliteit en/of hoeveelheid energiestroom in de meridianen.

Volgens de Chinese filosofie kan met Chinese geneeswijze het evenwicht in de energiebalans herstelt worden en klachten worden bestreden en/of verholpen.

Acupunctuur wordt wereldwijd toegepast en wordt erkend door de World Health Organization (WHO) als een effectieve methode voor gezondheidszorg.

 

Veel voorkomende klachten zijn effectief te behandelen, zoals o.a.

 • hoofdpijnen en migraine

 • allergie (hooikorst)

 • astma

 • eczeem

 • rugpijn en ischias

 • spierpijnen

 • gewrichtspijnen

 • reumatische aandoeningen

 • fibromyalgie

 • maag- en darm problemen

 • prikkelbaar darm syndroom

 • diarree en obstipatie

 • stressklachten, angsten en depressie

 • acute- en chronische pijnen

 • menstruatie klachten

 • menopauze klachten

 • vruchtbaarheid problemen

 • emotionele aandoeningen

 • slapeloosheid

 • vermoeidheid

 • urinewegen infecties

 • impotentie

be-beautiful-naturally.jpg

Wie heeft baat bij acupunctuur?

In principe kan iedereen geholpen worden.

Er is praktisch geen leeftijdsgrens voor patiënten.

Ook baby`s, kinderen, zwangere vrouwen en oudere mensen kunnen veel baat hebben bij acupunctuur behandelingen. 

Tarieven

Volwassenen:

1e consult,

intake gesprek inclusief acupunctuur behandeling

(90min) €80,00

vervolg  behandelingen (60min) €60,00

Shiatsu therapie (45min) €60,00

Reflexologie (45min) €60,00

Cupping therapie (45min) €60,00

images_edited.jpg

Moxa therapie (45min) €60,00

 

Cosmetische acupunctuur (120min) €135,00   

(10sessie  €1115,00 / 15sessie €1760,00)

vervolg behandelingen (35min) €45,00

Shiatsu therapie (35min) €40,00

leaves_grass_dew_84019_3840x2160.jpg

Kinderen 0 - 14 jaar:

1e consult,

intake gesprek inclusief acupunctuur behandeling

(60min) €55,00 

Cadeau vouchers

In de praktijk kunnen cadeau vouchers worden gekocht om iemand blij te maken voor een speciale gelegenheid.

De vouchers zijn beschikbaar voor:

 • Shiatsu therapie  €60,00

 • Reflexologie  €60,00

 • Cosmetische acupunctuur  10 behandelingen €1115

 • Cosmetische acupunctuur  15 behandelingen €1760

kado-1.png

De betaling kan per bankoverschrijving, contant of via Tikkie plaatsvinden.

Bankrekening:

NL09 INGB 0006 1042 62

t.n.v.  Mw. G.I. Keresztes

Mochten er nog vragen zijn, of wil u een afspraak maken?

Dan hoor ik het graag.

Neem contact met mij op, en ik zal u zo snel mogelijk antwoorden!

Thanks for submitting!