top of page
cupping

Cupping therapie

Cupping is een therapie die de lucht uit een potje haalt door middel van warmte en het potje dan op de huid van specifieke gebieden gezet wordt.

Door de ontstane negatieve druk (vacuüm), wordt het bloed naar boven gezogen waardoor het bloed en de Qi levensenergie gestimuleerd  wordt.

Cupping is een unieke behandelmethode uit China's lange geschiedenis. De eerste geschreven verslagen over cupping therapie dateren van AD 281 ~ 361 jaar.

Cupping hoort bij het gebied van de acupunctuur geneeskunde. Deze behandeling kan koude en vochtigheid, zowel hitte als gifstoffen uit het lichaam halen, de meridianen uitbaggeren, de bestaande status verdrijven, Qi en bloed door laten circuleren en zwelling en pijn verminderen.

Het heeft de functie om de balans van yin en yang te reguleren, dus veel ziekten kunnen worden behandeld met behulp van cupping therapie.

Met name voor reumatische pijn, rugpijn, spier-spanning, hoofdpijn, astma, hoest, buikpijn, trauma, congestie, verkoudheid, reuma, etc., zijn er allemaal duidelijke therapeutische effecten.

bottom of page