top of page
acupunctuur

Acupunctuur

Fundamenteel  voor de Chinese filosofie en daarmee voor de acupunctuur, is het begrip energie. Energie heet in het Chinees oorspronkelijk Qi, die In het hele lichaam stroomt via kanalen, ook wel meridianen genoemd. Er zijn 12 meridianen aanwezig aan weerszijde van het lichaam, die de voeding verzorgen van alle interne organen en overig weefsel van het lichaam. Op de meridianen liggen totaal 365 acupunctuur punten.

Bij stagnatie van de energiestroom of wanneer deze uit evenwicht gebracht wordt door een tekort en/of overschot aan energie leidt dit tot verstoring van de energiebalans en vaak fysieke en/of psychische  klachten.

Bij een acupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van steriele dunne naaldjes die op specifieke acupunctuur punten in de huid worden aangebracht om eventuele blokkades in de energiestroom in de meridianen op te heffen of de energie (Qi) in plaatsen waar nodig te herstellen, door energie over te hevelen van locaties waar een overschot is naar plaatsen waar een tekort is. Met de harmonisering van de energiebalans, kan genezing en/of pijnverlichting bewerkstelligd worden.

bottom of page